Новият Надзорен съвет на ББР вече е вписан в Търговския регистър

...
Новият Надзорен съвет на ББР вече е вписан в Търговския регистър
Коментари Харесай

Кирил Петков: Шефове в ББР са вземали по 60 хил. лева на месец

Новият Надзорен съвет на ББР към този момент е вписан в Търговския указател и действа. Това заяви икономическият министър Кирил Петков след съвещанието на държавното управление. Той посочи, че вписването на новия контрол става допустимо, откакто остарелият е отказал да апелира решението трети път.

" От през днешния ден нататък тази банка в действителност е за дребните и междинните предприятия. Успяхме сполучливо да преминем през всички трудности. Сега имам доста професионален контрол, който е доста фокусиран върху задачите си. От днешна дата ББР ще работи единствено и само за дребните и междинни предприятия със заеми под 5 млн. лева ", добави Петков. 

По думите му, едно от първите открития на Надзорния съвет е, че част от заплатите на шефовете в ББР са стигали 60 000 лева месечно с бонусите.  " 60 000 лева на месец за една банка, която е финансирана с нашите налози като капитал, е безумно. Това ще бъде една от първите промени, които ще създадем - този вид обезщетения да не могат да се случват. Който желае да работи за тези пари, да работи в частния бранш, а не с нашите налози ", акцентира той. 

Икономическият министър разгласи още, че Министерският съвет е одобрил нова поддръжка в помощ на дребните предприятия с оборот над 500 000 лева " Целият бюджет, който ще отиде за тях като директна грантова помощ е 184,6 млн. лева. Хубавата вест за тях е, че това е наддоговаряне над съществуващия бюджет от 78 млн. лева с още 106 млн. лева ", посочи Петков. Той допълни, че се чака средствата към дребните предприятия да стигнат до тях в идващите няколко седмици. 

" По наша сметка ще бъдат подкрепени 3 694 предприятия, които попадат в тази категория. Те към този момент са утвърдени и са кандидатствали. До този миг средствата не бяха влезнали и действително бяха много по-малко, в сравнение с утвърдените предприятия. Просто в този момент допълнихме със 106 млн. лева по този начин, че по-голяма част, болшинството от утвърдените предприятия да получат своето финансиране ", изясни икономическият министър, като разясни, че средствата за поддръжката идват по програмата ReactEU. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР